Senatorul democrat american John Fetterman a fost externat din spitalul unde a fost tratat săptămâni întregi pentru depresie, a anunţat, vineri, biroul său, care a menţionat politicianul că se va întoarce la Senat la jumătatea lunii aprilie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Depresia lui Fetterman este acum în remisie, a spus cabinetul său într-un comunicat, citând un medic.

Revenirea lui Fetterman, care a câştigat un loc deţinut de republicani la alegerile intermediare din noiembrie trecut, este o veste bună pentru democraţi, care deţin o majoritate restrânsă de 51-49 în Senat.

Fetterman s-a internat într-un spital din Washington pentru tratament pentru depresie clinică la mijlocul lunii februarie. El a suferit, de asemenea, un accident vascular cerebral aproape fatal cu câteva luni înainte de victoria sa în alegeri.

Când Fetterman a fost internat pentru depresie clinică la mijlocul lunii februarie, a avut simptome severe de depresie cu energie şi motivaţie scăzute, vorbire minimă, probleme cu somnul, gândire încetinită, mişcare încetinită, sentimente de vinovăţie şi inutilitate, dar fără idei de sinucidere, a menţionat medicul în declaraţia emisă de biroul lui Fetterman.

În cele opt săptămâni de dinainte, simptomele lui s-au agravat şi Fetterman a încetat să mănânce şi să consume lichide, astfel că a avut tensiune arterială scăzută, a spus medicul David Williamson.

Pe parcursul tratamentului, starea lui s-a îmbunătăţit pe măsură ce somnul i-a fost restabilit şi a început să mănânce bine, a spus medicul, adăugând că Fetterman a fost identificat şi cu pierdere a auzului uşoară până la moderată şi a primit aparate auditive.

În ciuda faptului că încă se resimţea de pe urma atacului celebral, având dificultăţi de vorbire, John Fetterman, în vârstă de 53 de ani, a obţinut o victorie uriaşă în alegerile din noiembrie anul trecut,  câştigând în Pennsylvania un loc deţinut până atunci de republicani şi consolidând astfel majoritatea la limită a democraţilor în camera superioară a Congresului. Victoria lui a fost cu atât mai meritorie cu cât l-a învins pe Mehmet Oz sau „Dr. Oz”, o figură mediatică extrem de cunoscută în SUA.

Cu tatuajele sale mari de pe braţe, barba de tip ţăcălie şi preferinţa de a se îmbrăca în hanorace cu glugă şi pantaloni scurţi, Fetterman a dobândit un profil naţional pentru poziţiile sale. Progresist convins, Fetterman este un susţinător declarat al creşterii salariului minim, al legalizării marijuanei, al reformei justiţiei şi al adoptării unei legislaţii care să protejeze căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Fetterman a suferit un accident vascular cerebral în luna mai a anului trecut, recunoscând ulterior că "era să moară", şi s-a confruntat cu dificultăţi în a se adapta la viaţa din Senat fiind încă în recupare. După accidentul vascular cerebral, a avut probleme persistente cu capacitatea sa de a vorbi şi de a procesa discursul pe care îl aude.

Pe parcursul tratamentului depresiei lui Fetterman, abilităţile sale de vorbire s-au îmbunătăţit, pe măsură ce a lucrat cu specialişti în vorbire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.