Conducătorul miliţiei irakiene proiraniniene Asaib Ahl al-Haq, Qais al-Khazali, a cerut miercuri o ripostă din partea Irakului faţă de asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani vineri, într-un atac aerian american, care să să fie la înălţimea ripostei Iranului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prima ripostă iraniană faţă de asasinarea comandantului martir Soleimani a avut loc. Acum a venit vremea ripostei faţă de asasinarea comandantului martir (Abu Mahdi al-)Muhandis. Iar pentru că irakienii sunt curajoşi şi hotărâţi, răspunsul lor nu va putea fi mai slab decât al Iranului. Aceasta este o promisiune”, a declarat el.

Armata americană l-a ucis vineri pe generalul iranian Qassem Soleiman în bombardarea unui convoi în care acesta se afla, la aeroportul din Bagdad, în care a fost ucis şi Abu Mahdi al-Muhandis, numărul doi în Hashd al-Shaabi (Unităţile Mobilizării Populare).

Ca represalii, Iranul a lansat în noaptea de marţi spre miercuri un atac cu rachete vizând trupe americane în Irak, alimentând temeri cu privire la declanşarea unui război în regiune.

Numele lui Qais al-Khazali a fost înscris în urmă cu câteva zile de Statele Unite pe lista ”teroriştilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.