Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Întrunit al SUA, a declarat că Rusia a pierdut „din punct de vedere strategic, operaţional şi tactic” şi că „plăteşte un preţ enorm pe câmpul de luptă” din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Milley, care a vorbit la o conferinţă de presă comună cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, la Bruxelles, a declarat că preşedintele Vladimir Putin credea că poate învinge Ucraina rapid când a ordonat trupelor sale să invadeze acum aproape un an.

"Putin a greşit. Ucraina rămâne liberă. Ei rămân independenţi. NATO şi coaliţia sa nu au fost niciodată mai puternice. Acum, Rusia este un paria global, iar lumea rămâne inspirată de curajul şi rezistenţa ucrainenilor. Pe scurt, Rusia a pierdut – a pierdut din punct de vedere strategic, operaţional şi tactic şi plăteşte un preţ enorm pe câmpul de luptă", a spus el.

Milley se află la Bruxelles, alături de şeful Pentagonului, Lloyd Austin, la reuniunea miniştrilor Apărării din ţările membre NATO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.