Şeful Mossad, David Barnea, se va întâlni la Varşovia cu directorul CIA, Bill Burns, şi cu prim-ministrul Qatarului, şeicul Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, în cadrul eforturilor de a ajunge la un nou acord care să permită eliberarea ostaticilor israelieni pe care îi deţine Hamas în Gaza, relatează presa din Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Site-ul de ştiri Ynet citează o sursă implicată în negocieri care a declarat că discuţiile vor fi "lungi, complicate şi mai dificile decât înainte", scrie The Times of Israel.

Vineri, şeful Mossad, serviciul de informaţii externe al Israelului, ar fi avut deja o întâlnire cu premierul Qatarului în Norvegia, potrivit site-ului de ştiri Axios.

Qatarul a fost un mediator cheie în primul acord privind ostaticii, în urma căruia 105 civili au fost eliberaţi din captivitatea Hamas în Gaza: 81 de israelieni, 23 de cetăţeni thailandezi şi un filipinez. Israelul a eliberat în schimb 240 de deţinuţi palestinieni pe motive de securitate, toţi femei şi minori.

Se crede că 129 de ostatici au rămas în Gaza - nu toţi în viaţă. Patru ostatici au fost eliberaţi înainte de primul armistiţiu, iar unul a fost salvat de trupe. De asemenea, au fost recuperate cadavrele a opt ostatici, iar trei ostatici au fost ucişi din greşeală de către armată. Forţele de Apărare ale Israelului au confirmat moartea a 20 dintre cei încă deţinuţi de Hamas, citând noi informaţii şi constatări obţinute de trupele care operează în Gaza.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.