Ministrul de Externe din Qatar, şeicul Mohamed bin Abdulrahman al Thani, declară agenţiei de presă Bloomberg că Doha îndeamnă ţările arabe de la Golful Persic să deschidă un dialog cu Iranul şi că este momentul potrivit ca ţara sa să fie mediatorul unor negocieri în acst sens, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această dorinţă este împărtăşită şi de către alte ţări” din cadrul Consiliului Cooperării de la Golful Persic (CCG), a declarat luni ministrul într-un intervu acordat Bloomberg TV.

Şeful diplomaţiei din Qatar afirmă, de asemenea, că vrea ca Statele Unite şi Iranul să încheie ”un acord”.

Şeicul Mohamed bin Abdulrahman al Thani anunţă că Doha este dispusă să faciliteze negocieri în acest sens, în cazul în care i se cere acest lucru.

Qatarul şi Arabia Saudită şi-au afişat reconcilierea la summitul anual al CCG, luna aceasta.

Ele au anunţat o reluare a relaţiilor lor diplomatice şi şi-au exprimat dorinţa unei consolidări a unei alianţe arabe împotriva Iranului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.