Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, i-a cerut luni fostului preşedinte american Donald Trump să împărtăşească "formula sa magică" pentru a pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, aşa cum pretinde el, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Credeam că miracolele se întâmplă doar la Lourdes", a glumit Borrell, referindu-se la locul de pelerinaj catolic din sud-vestul Franţei.

"Nu am reuşit să găsim formula magică pentru a rezolva problema în 24 de ore, dar înţeleg că preşedintele Zelenski l-a invitat pe preşedintele Trump să vină la Kiev şi să găsească rapid o soluţie", a adăugat Borrell, în cadrul unei conferinţe de presă care a urmat unei reuniuni a miniştrilor afacerilor externe din UE.

"Cei care îşi doresc cel mai mult pacea şi sfârşitul războiului sunt, bineînţeles, ucrainenii şi sunt sigur că ar fi încântaţi dacă preşedintele Trump le-ar putea oferi formula magică pentru a pune capăt războiului în 24 de ore", a adăugat Borrell.

Mare favorit în cursa pentru nominalizarea republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că ar fi capabil să rezolve conflictul ucrainean în mai puţin de o zi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.