Armata SUA a declarat luni că va avea nevoie de aprobarea Congresului pentru a obţine fonduri suplimentare pentru a se asigura că planurile de producţie şi achiziţie de muniţii ale Pentagonului pot satisface simultan nevoile Israelului şi Ucrainei, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Secretarul armatei, Christine Wormuth, a făcut aceste comentarii în condiţiile în care Camera Reprezentanţilor din SUA este efectiv paralizată în timp ce republicanii se străduiesc să aleagă un nou preşedinte.
 
Israelul, cel mai apropiat aliat al Americii în Orientul Mijlociu, a declarat război după un atac surpriză fără precedent, lansat sâmbătă de luptătorii Hamas, soldat cu sute de morţi. Spirala violenţelor ameninţă să declanşeze un nou război major în Orientul Mijlociu.Washingtonul a promis ajutor Israelului în urma atacurilor Hamas, inclusiv prin trimiterea de muniţii, primul transport de asistenţă de securitate fiind aşteptat să sosească în câteva zile.
 
"Un lucru cu adevărat important în ceea ce priveşte muniţiile în special şi capacitatea noastră de a sprijini atât potenţial israelienii, cât şi ucrainenii simultan, este o finanţare suplimentară din partea Congresului pentru a putea să ne mărim capacitatea, în ceea ce priveşte capacitatea noastră de a extinde producţia şi apoi de a plăti şi pentru muniţiile în sine", a declarat Wormuth reporterilor la un eveniment al armatei.
 
"Avem nevoie de sprijin suplimentar din partea Congresului. Aşa că sper că vom vedea asta în curând."
 
Wormuth a declarat că armata se află încă în "primele etape" de analiză a cererilor de sprijin din partea Israelului, inclusiv dacă acordarea unei astfel de asistenţe ar afecta pregătirea militară a SUA. SUA a efectuat revizuiri similare, cântărind cererile de asistenţă ale Ucrainei.
 
"Dar aş spune că, aşa cum ne aplecăm înainte cu Ucraina, cred că intenţia este de a ne apleca înainte în sprijinul Israelului", a spus ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.