Şefa CIA, Gina Haspel, va da declaraţii în faţa liderilor mai multor comitete ale Senatului SUA privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, audierile urmând să se desfăşoare cu uşile închise, conform a două surse familiare cu situaţia, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unii membri ai Congresului au fost nemulţumiţi că Haspel nu a participat la o sesiune a Senatului în care au dat declaraţii oficiali ai administraţiei Trump privind moartea lui Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul.

CIA a ajuns, conform presei, la concluzia că prinţul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite, a ordonat asasinarea lui Khashoggi.

Wall Street Journal a informat pentru prima oară că Haspel va participa la această sesiune a Senatului.

Săptămâna trecută, Secretarul de Stat american Mike Pompeo şi ministrul Apărării, Jim Mattis, au declarat în faţa Senatului că nu există dovezi clare care să arate că prinţul moştenitor se află în spatele asasinatului şi au făcut apel la senatori să nu restrângă legăturile cu Arabia Saudită.

Haspel va da declaraţii în faţa liderilor republicani şi democraţi ai comitetelor privind Afacerile Externe, Armatei şi cel care se ocupă de alocarea fondurilor guvernamentale, conform surselor, care au adăugat că ea a dat deja declaraţii în faţa Comitetului Serviciilor Secrete din Senat.

O sursă din Senat a declarat că liderii Senatului vor participa la sesiune.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, care lucra pentru Washington Post şi era un critic dur al prinţului Mohammed bin Salman, a fost ucis în consulatul saudit din Istanbul pe 2 octombrie. El a intrat în consulat pentru a-şi obţine documente necesare căsătoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.