Sediul ONU la New York a fost izolat din cauza prezenţei unui bărbat înarmat la o intrare, care ameninţa să se sinucidă şi care a fost, până la urmă, arestat, potrivit poliţiei şi unor surse de la ONU, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagini puse în circulaţie pe reţele de socializare surprind un bărbat, îmbrăcat în roşu, cu o armă de calibru mare sub bărbie, pe un trotuar în faţa sediului ONU, încercuit de poliţişti, la nivelul 42nd Street şi 1st Avenue, în Manhattan.

”Avem un bărbat în stare de arest”, a declarat joi AFP, către ora locală 14.00 (21.00, ora României), un purtător de cuvânt al Poliţiei din New York (NYPD), despre incident, care a început dimineaţa.

Bărbatul ”ameninţă să se ucidă”, a anunţat anterior, sub protecţia anonimatului, un oficial ONU, în tmp ce poliţia anunţa că era ”pe cale să stabilească un dialog” cu bărbatul, pe care l-a prezentat drept ”un bărbat alb în vârstă de vreo 60 de ani”.

Poliţia nu a făcut precizări cu privire la motivaţiile acestui gest.

Închiderea sediului nu a antrenat perturbări în sediul ONU, unde Consiliul de Securitate şi-a continuat o reuniune consacrată Irakului.

Una dintre intrările ONU, la nivelul 46th Street din Manhattan, a fost redeschisă către prânz (19.00, ora României), a anunţat un purtător de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

Sediul ONU, o clădire mare de sticlă, se află pe malul East River, la New York, pe Insula Manhattan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.