Consiliul de Securitate al ONU va organiza, luni, o şedinţă deschisă privind înrăutăţirea situaţiei umanitare din Ucraina, pe măsură ce ofensiva rusă se intensifică, transmite Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite şi Albania au solicitat întâlnirea, în cadrul căreia vor fi prezentate informări realizate de subsecretarul general pentru afaceri umanitare şi coordonator de ajutor de urgenţă, Martin Griffiths şi Catherine Russell, directorul executiv al UNICEF.  

La cererea Franţei şi Mexicului, şedinţa Consiliului va fi urmată de consultări închise cu privire la un proiect de rezoluţie privind situaţia umanitară a milioane de ucraineni.  

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit şi vineri,într-o sesiune de urgenţă, pentru a discuta despre atacul asupra centralei nucleare de la Zaporojie.  

Aproape 1,37 milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse în urmă cu zece zile, potrivit ultimelor date oferite de ONU sâmbătă.

Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a estimat că peste patru milioane de refugiaţi ucraineni ar putea avea nevoie în cele din urmă de protecţie şi asistenţă.

Înainte de acest conflict, Ucraina avea o populaţie de peste 37 de milioane în teritoriile controlate de Kiev - care deci nu includ Crimeea anexată de Rusia sau zonele aflate sub control separatist.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.