Secţia antiterorism a Parchetului din Paris a deschis o anchetă pentru “tentativă de asasinat vizând persoane care au autoritate publică, în legătură cu o organizaţie teroristă infracţională”, au anunţat autorităţile, citate de BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ancheta a fost încredinţată Direcţiei Regionale de Poliţie Judiciară,  Direcţiei Centrale a Poliţiei Judiciare şi Direcţiei Generale de Securitate Internă.

Cel puţin şase militari au fost răniţi după ce o persoană la volanul unui BMW de culoare închisă a lovit grupul, care ieşea din cazarmă, în suburbia Parisului Levallois-Perret.

O operaţiune a poliţiei este în curs, iar oamenii legii caută în prezent suspectul, care a fugit de la locul faptei.

"Fără îndoială, a fost un act deliberat (…), acest vehicul îi aştepta”, a declarat primarul suburbiei, Patrick Balkany, vorbind de "o agresiune odioasă".

Militarii erau desfăşuraţi în cadrul operaţiunii Sentinelle, lansată în ianuarie 2015, după atacul de la Charlie Hebdo. În cadrul operaţiunii, 10.000 de militari, dintre care 3.000 în rezervă, sunt desfăşuraţi pentru teritoriul Franţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.