Şcolile ucrainene au fost sfătuite să ţină cursuri online, "ca măsură de precauţie", în preajma datei de 24 februarie, când se împlineşte un an de la invazia Rusiei în ţară, a declarat marţi ministrul ucrainean al educaţiei, Serhi Şkarlet, într-un comunicat citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În scopul salvării vieţilor şi sănătăţii tuturor celor implicaţi în procesul educaţional şi ca măsură de precauţie, în ajunul începerii războiului Rusiei împotriva Ucrainei, am adresat şefilor administraţiilor militare regionale şi unităţilor de învăţământ o notă de îndrumare pentru a facilita procesul de învăţare la distanţă în perioada 22-24 februarie", a declarat Şkarlet.

Nici ministerul, nici Şkarlet nu au detaliat posibile ameninţări specifice.

Până marţi, 3.128 de unităţi de învăţământ au fost avariate "ca urmare a agresiunii ruseşti", dintre care 441 au fost complet distruse, a precizat Şkarlet.

Potrivit ONU, aproape 1.000 de copii au fost ucişi sau răniţi în Ucraina din cauza războiului.

Ca urmare a recomandărilor ministerului, şcolile din oraşul Kiev vor funcţiona într-un format mixt între 22 şi 24 februarie, potrivit administraţiei oraşului. Peste 400 de şcoli au avut deja ca opţiune învăţarea la distanţă încă de la începutul anului şcolar, a precizat administraţia pe contul său de Telegram. "Războiul durează de un an, aducând pericol în fiecare zi", a adăugat aceasta.

Un protocol de securitate specific a fost elaborat pentru toate unităţile de învăţământ din capitală, mai spune administraţia. Tot personalul a fost instruit cu privire la modul de reacţie la alertele de raid aerian şi toate cele 404 şcoli care funcţionează în regim normal sunt dotate cu adăposturi care pot găzdui toţi elevii şi personalul.

Şcolile din regiunea mai mare a Kievului vor fi în online între 22 şi 24 februarie, a anunţat marţi administraţia militară din regiunea Kiev. Decizia a fost luată "din cauza ameninţării crescute de bombardamente inamice şi a unor potenţiale acţiuni provocatoare", a precizat administraţia. Grădiniţele din regiune sunt sfătuite să funcţioneze în regim de grup de gardă.

În perioada 22-24 februarie, unităţile de învăţământ din regiunea Odesa sunt sfătuite să funcţioneze în regim online. "Recomandăm ca procesul educaţional să se desfăşoare cu ajutorul tehnologiilor de învăţământ la distanţă. Credem în forţele armate, să avem grijă unii de alţii şi să aducem victoria mai aproape", îndeamnă administraţia regiunii.

Şcolile din regiunile Rivne şi Volin, din vestul Ucrainei, vor funcţiona, de asemenea, în modul de învăţare la distanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.