Cancelarul german Olaf Scolz anunţă marţi că vrea o reformă a pieţei electricităţii care să se aplice ”încă ădin această iarnă” în Germania, menită să conducă la o scădere a preţurilor şi la o reducere a profitului în acest sector, în contextul în care acest subiect este dezbătut în prezent în Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această reformă este propusă ”în coordonare” cu UE şi este necesar ”să se aplice cu mare viteză (...) încă din această iarnă”, subliniază Scholz într-un discurs susţinut în faţa şefilor de întreprinderi din Germania.

”Este de neconceput ca (...) cei care produc electricitate cu energie eoliană, energie solară sau cărbune (...) să facă profituri suplimentare, pentru că preţul este stabilit în funcţie de electricitatea produsă cu gaze naturale”, a subliniat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.