Relaţia tot mai tensionată între Donad trump şi Emmanuel Macron a fost ilustrară marţi, înaintea începerii summitului NATO la Londra, unde a reapărut subiectul combatanţilor străini din cadrul grupării Statul Islamic (SI), relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump subliniază că mulţi dintre combatanţii SI încarceraţi în Orientul Mijlociu sunt originari din Franţa, Germania şi Marea Britanie.

”Vrei nişte luptători SI frumoşi? Pot să ţi-i dau”, i-a spus Trump lui Macron.

Macron nu s-a amuzat la această declaraţie.

El i-a răspuns că fiecare caz în parte al combatanţilor SI din Franţa sunt analizate şi că Parisul a luat înapoi unii combatanţi.

Mai mulţi presupuşi membri francezi ai SI urmează să fie trimişi în Franţa la 9 decembrie.

Însă Macron a subliniat că principala problemă nu sunt luptătorii SI, ci încheierea războiului împotriva SI.

Trump i-a spus lui Macron că răspunsul său este unul dintre ”cele mai mari non-răspunsuri!” pe care le-a auzit vreodată.

Ei au criticat Turcia - un stat membru NATO, dar care a întreprins acţiuni ce au înfuriat membri ai Alianţei.

 

Trump a declarat marţi că are o relaţie foarte bună cu Turcia, însă a precizat că Washingtonul se gândeşte să impună sancţiuni Ankarei din cauză că a cumpărat sistemul rus antirachetă S-400.

Macron a subliniat că Trucia şi Franţa cooperează în domeniile securităţii, comercial şi migraţiei.

Însă nu este posibil ca Turcia să fie un stat membru NATO atunci când cumpără sistemul rus de apărare antiaeriană şi antirachetă de tip S-400.

NATO este necesar să primească clarificări din partea Turciei cu privire la angajamentul acesteia în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.