Numirea în Guvernul italian a unui deputat de extremă dreapta, Galeazzo Bignami, un avocat în vârstă de 47 de ani, fotografiat în 2005 în ţinută neagră şi purtând pe braţul stâng o banderolă cu svastica nazistă, provoacă maţi un scandal şi condamnări din partea opoziţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Galeazzo Bignami, ales în Camera Deputaţilor pe lista Partidului Fratelli d'Italia (FdI, neofascism) al premierului Giorgia Meloni, a fost numit ministru delegat al Infrastructurii.

El a fost fotografiat în 2005, la o petrecere, într-o ţinută neagră şi purtând pe braţul stâng o banderolă cu svastica nazistă.

Numirea sa este ”o ofensă, o indecenţă faţă de Constituţie, memorie, istorie şi victimele svasticii”, emblema naziştilor, a denunţat într-un mesaj postat pe Twitter deputatul Marco Furfaro. din Partidul Democrat (PD, centru-stânga).

”Ruşine să-ţi fie Giorgia Meloni”, denunţă el.

Galeazzo Bignami a condamnat, într-un comunicat, ”orice formă de totalitarism, de expresie liberticidă şi antidemocratică”, şi a catalogat nazismul drept ”răul absolut”.

Fotografia din 2005 a fost făcută ”într-un context privat” şi ”mi-am cerut scuze mai mult decât o dată”, a subliniat el.

Şi alte nominalizări ale unor miniştri delegaţi, luni, au fost atacate luni de către opoziţia de stânga.

Claudio Durigon, numit la Ministerul Muncii, a propus în 2021 schimbarea numelui unui parc din Latina, în sudul Romei, care poartă numele judecătorilor antimafia asasinaţi Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, în Parcul Arnaldo Mussolini, fratele dictatorului italian.

Acesr scandal l-a obligat să demisioneze.

”Când trecutul nu trece. Umbre negre pe alegerea miniştrilor delegaţi”, titra marţi cotidianul de centru-stânga La Repubblica.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.