Şase tunuri suplimentare de tip Caesar, promise de către preşedintele francez Emmanuel Macron la jumătatea lui iunie, se află ”în drum” către Ucraina, potrivit ministrului francez de Externe Catherine Colonna, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, 12 tunuri de tip Caesar ”au fost deja livrate”, iar ”alte şase sunt pe drum”, a anunţat ministrul într-o audiere, marţi, în Comisia de Afaceri Externe, Apărare şi a Forţelor Armate din cadrul Senatului.

Catherine Colonna nu a precizat data sosirii în Ucraina a acestei livrări, anunţată de către şeful statului francez la 18 iunie, în cursul unei viizte la Kiev.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie, Parisul a livrat Kievului, în afară de tunuri de tip Caesar, rachete antitanc de tip Milan şi rachete antiaeriene de tip Mistral.

Ministrul francez al Apărării Sébastien Lecornu anunţa, la sfârşitul lui iunie, că livrarea unor rachete antinavă, cerute de către Kiev cu scopul ”acoperirii breşelor în blocada martimă a Rusiei care privează numeroase ţări de livrări de cerele şi de materiiprime”, făcea parte dintre ”dosarele examinate”.

”Franţa îşi asumă întreaga parte, ca naţiune, chiar dacă noi subliniem mai puţin ca alţii ceea ce facem. Noi am ales să nu comunicăm despre întreaga noastră contribuţie militară” şi să rezervăm aceste informaţii ”partenerilor noştri”, a subliniat Catherine Colonna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.