Şase state membre UE, printre cre şi România, vor trimite o echipă de experţi în securitate cibernetică în Ucraina, pentru a lupta împotriv ameninţărilor cibernetice, după ce Rusia a recunoscut oficial independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, a declarat, marţi, ministrul adjunct al Apărării din Lituania, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 Lituania, Olanda, Polonia, Estonia, România şi Croaţia vor trimite echipa de experţi înfiinţată pentru a ajuta alte ţări, instituţii şi parteneri UE să facă faţă ameninţărilor cibernetice, ca urmare a solicitării adresate de Ucraina luni, a precizat ministrul adjunct al Apărării din Lituania, Margiris Abukevicius.
„Ucraina ar putea avea nevoie de ajutor pentru a face faţă unor incidente anume sau de sprijin pentru a-şi testa infrastructura în căutarea unor breşe de securitate”, a declarat el, pentru Reuters.
Hackerii militari ruşi s-au aflat în spatele unui val de atacuri cibernetice de tip „Dstributed Denial of Services” (DDoS), care au dezactivat pentru scurt timp site-urile băncilor şi instituţiilor guvernamentale ucrainene, au declarat, vineri, Statele Unite şi Regatul Unit.
Rusia a dezminţit orice implicare în aceste atacuri.
Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat, luni, că experţii cibernetici din Regatul Unit lucrează cu Ucraina pentru a ajuta la protejarea ţării împotriva atacurilor cibernetice din partea Rusiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.