Şase persoane au fost rănite uşor, vineri, în prima zi a eliberării taurilor la celebra sărbătoare San Fermin, la Pamplona, care atrage anual turişti din întreaga lume în acest oraş din nordul Spaniei, anunţă Crucea Roşie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şase persoane au fost trasnferate” la spital, a anunţat la televiziunea publică spaniolă un purtător de cuvânt al organizatorilor, Jose Aldaba.

Aceste răniri ”nu par grave”, a precizat el, evocând ”contuzii” la faţă, braţe sau picioare.

În timpul acestor festivităţi - care au loc anual de la 6 la 15 iulie -, sute de alergători temerari, care poartă o cămaşă sau un tricou albe şi o eşarfă roşie, încearcă în fiecare dimineaţă, la ora locală 8.00 (9.00, ora României), timp de opt zile, să se apropie cât mai mult posibil de şase tauri de luptă, într-o cursă de 850 de metri, pe străzile înguste şi pavate ale oraşului.

Imortalizată în 1926 de către Ernest Hemingway, în "The Sun Also Rises", sărbătoarea de San Fermin atrage turişti din întreaga lume.

Eliberarea taurilor - ”encierros” - face anual zeci de răniţi, iar uneori morţi.

Începând din 1911, de când a început să se compileze date, cel puţin 16 alergători au murit.

Ultimul deces a avut loc în 2009, când un taur l-a străpuns cu cornul pe un tânăr spaniol în vârstă de 27 de ani.

Espagne: six blessés légers lors du premier lâcher de taureaux de la San Fermin
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.