Şase persoane - inclusiv patru salvatori - au fost ucişi într-un atac care a ţintit o ambulanţă în centrul Fâşiei Gaza, acuză Semiluna Roşie palestiniană, care atribuie acest atac armatei israeliene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şase martiri în urma unui atac al unei ambulanţe de către armata israeliană la Deir el-Balah. Patru dintre ei sunt salvatori ai Semilunii Roşii palestiniene”, a acuzat miercuri pe X organizaţia.

”Alte două persoane care se aflau în ambulanţă la momentul atacului au fost rănite şi au murit după aceea”, precizează Semiluna Roşie.

ATAC ÎN APROPIEREA UNUI SPITAL

Ambulanţa se afla la intrarea în Deir el-Balah, pe drumul Salaheddin, o arteră importantă care traversează Fâşia Gaza de la nord la sud, potrivit Semilunii Roşii.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a comentat.

Miercuri, Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat că mai multe persoane au fost ucise într-un atac israelian în apropierea unui spital în cartierul Deir el-Balah.

”SISTEMUL DE SĂNĂTATE, ÎN GENUNCHI”

Peste 120 de ambulanţe au fost distruse, iar 326 de membri ai personalului de îngrijire au fost ucişi de la 7 octombrie în Fâşia Gaza, potrivit ministerului.

”Sistemul de Sănătate din (Fâşia) Gaza este deja în genunchi, iar membrii personalului de sănătate, la fel ca lucrătorii umanitari sunt blocaţi în mod continuu în eforturile lor de a salva vieţi din cauza ostilităţilor”, denunţa săptămâna trecută directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus, care reacţiona după un bombardament al unui sediu al Semilunii Roşii la Khan Yunis.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de un atac al mişcării islamiste palestiniene Hamas în Israel la 7 octrombrie, soldat cu aproximativ 1.140 de morţi, majoritatrea civili. Ca represalii, Israelul, care s-a angajat să distrugă Hamasul, a lansat o ofensivă în acest teritoriu palestinian.

Războiul din Fâşia Gaza s-a soldat cu 23 357 de morţi, majoritatea copii, adolescenţi şi femei, potrivit unui ultim bilanţ al Ministerului Sănătăţii al Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.