Şase suspecţi cu legături cu mişcarea ultradreptei au fost reţinuţi marţi de către serviciile antiteroriste, în cadrul unei anchete cu privire la un plan de acţiuni violente, cu contururi imprecise, vizându-l pe preşedintele francez Emmanuel Macron, au declarat surse apropiate anchetei pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale a Securităţii Interne (DGSI) au arestat mai mulţi suspecţi aflaţi în legătură cu mişcarea ultradreptei, în urma unor informaţii cu privire la un posibil plan de acţiune violentă contra preşedintelui Republicii, a declatrat una dintre sursele apropiate anchetei, confirmând o informaţie dezvăluită de BFMTV.

Aceste arestări au avut loc în departamentele IsèreIlle-et-Vilaine şi Moselle, în cadrul unei anchete preliminare, deschise de Parchetul din Paris cu privire la ”asociere de răufăcători teroristă criminală”, a declarat o sursă judiciară.

”Această anchetă vizează un plan, imprecis şi slab definit în acest stadiu, al unei acţiuni violente contra preşedintelui Republicii”, a precizat altă sursă apropiată anchetei.

Investigaţiile - în curs - urmează să permită să se stabilească realitatea şi natura exactă a acestei ameninţări, a precizat una dintre sursele apropiate anchetei.

Cu ocazia instalării noului director DGSI Nicolas Lerner, ministrul de Interne Christophe Castaner s-a declarat luni ”atent” la ameninţări provenind de la ”mişcări extremiste de dreapta şi de stânga, foarte active pe teritoriul nostru”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.