Şase membri ai unui grupuscul neonazist, suspectaţi de plănuirea unui atentat vizând o lojă masonică, au fost arestaţi marţi în Doubs şi Bas-Rhin (est), dezvăluie vineri o sursă judiciară şi una apropiată dosarului, confirmând o dezvăluire BFMTV, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei dintre suspecţi - doi bărbaţi şi o femeie cu vârste cuprinse între 29 şi 56 de ani - urmau să compară vineri în faţa unui judecător de instrucţie la Paris, în vederea unei eventuale inculpări cu privire la o ”asociere de răufăcători teroristă criminală”, potrivit sursei judiciare.

Ceilalţi trei suspecţi - de asemenea doi bărbaţi şi o femeie - au fost eliberaţi, fără să fie angajate urmăriri împotriva lor, în acest stadiu.

Parchetul Naţional francez Antiterorist (PNAT) a deschis o anchetă preliminară în februarie 2021 cu privire la activităţile acestui grup de ultradreapta.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, persoanele vizate sunt suspectate de faptul că au vrut să pregătească o acţiune violentă vizând o lojă masonică.

Ameninţarea nu părea, însă, iminentă.

Suspecţii au fost arestaţi în urma unor conversaţii pe care le-au purtat şi pentru că au au căutat explozivi şi au efectuat reperări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.