Şase persoane au fost ucise, iar una a fost rănită într-un atac comis de către un bărbat înarmat într-o moschee, în provincia Herat, în vestul Afganistanului, anunţă într-un comunicat, în noaptea de luni spre marţi, Ministerul afgan de Interne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, ”la ora (locală) 21.00 (19.30, ora României), o peroană neidentificată a deschis focul împotriva unor credincioşi într-o moschee, în distrctul Guzara”, situat la aproximativ 40 de minute sud de capitala cu acelaşi nume a provinciei Herat, anunţă un purtător de cuvânt al ministerului.

”Şase civili au fost ucişi, iar unul rănit”, anunţă pe X Abdul Matin Qani.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Atacul nu a fost revendicat marţi dimineaţa în această ţară agitată frecvent de atentate ale grupării Statul Islamic din Khorasan (SI-K), care vizează adesea comunitatea şiită.

Potrivit televiziunii locale Tolo News, care citează surse locale, moscheea atacată luni seara aparţine minorităţii şiite.

SI-K a revendcat un atentat cu exploziv vizând un minibuz la 21 aprilie într-un cartier la Kabul soldat cu un mort şi trei răniţi.

Cu o lună mai înainte, un atentat sinucigaş, revendicat tot de SI-K s-a soldat, potrivit unor surse oficiale cu trei morţi. Însă surse medicale contactate de AFP în oraşul Kandahar (sud) anunţau că acest atentat s-a soldat cu 20 de morţi.

Kamikazele şi-a detonat centura de explozivi în faţa sediului unei bănci în care se aflau numeroşi funcţionari veniţi să-şi ia salariul, în acest fief istoric al talibanilor.

Securitatea a revenit, în mare, în Afganistan după întoarcerea talibanilor la putere, în august 2021, însă sute de persoane au fost ucise sau rănite de atunci în atentate care au vizat adesea civili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.