Şaptesprezece congresmeni americani - inclusiv aleasa democrată în ascensiune Alexandria Ocasio-Cortez - au fost arestaţi la Washington, în urma unei manifestaţii în apărarea dreptului la avort, potrivit poliţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am arestat, în total, 35 de persoane”, inclusiv ”17 membri ai Congresului”, deoarece, după trei somaţii, ”unii manifestanţi (au refuzat) să plece de pe strada” situată între Capitoliu şi Curtea Supremă, a anunţat marţi într-o postare pe Twitter, Poliţia Capitoliului.

Aleasa democrată Ilhan Omar a scrs pe această reţea de socializare că a fost arestat în cursul unei ”acţiuni de nesupunere civilă”.

”Voi face tot ceea ce voi putea pentru a trage un semnal de alarmă cu privirire la luarea cu asalt a drepturilor noastre la reproducere”, a subliniat această membră a aripii de stânga a Partidului Democrat, la fel ca Alexandria Ocasio-Cortez.

O înregistrare video publicată pe contul de Twitter al lui Alexandria Ocasio-Cortez o surprinde escortată de către un poliţist de pe strada din faţa sediului Curţii Supreme.

Curtea Supremă a desfiinţat la sfârşitul lui iunie dreptul constituţional la întreruperea voită a sarcinii şi a dat fiecărui stat dreptul de a-l interzice, provocând un adevărat tsunamii politic.

Democraţii şi preşedintele Joe Biden încearcă să-şi mobilizeze electoratul în jurul acestei teme, în vederea alegerilor de la jumătate de mandat, prevăzute în noiembrie.

Potirvit site-ului american Axios, cei 17 parlamentari arestaţi - membri ai Camerei Reprezentanţilor - sunt toţi democraţi şi mai ales femei.

Pe această stradă, în centrul capitalei federale, situată între sediile Capitoliului şi Curţii Supreme, s-au adunat miide persoane cu ore înainte şi timp de zile după hotărârea istorică a Curţii Supreme, la 24 iunie, în semn de protest faţă de o ”întoarcere în trecut” istorică.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.