Şapte persoane sunt date în continuare dispărute, la trei săptămâni de la explozia tragică din portul Beirut care a ucis 188 de oameni, potrivit unui ultim bilanţ prezentat sâmbătă de autorităţile libaneze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numărul persoanelor dispărute se ridică acum la şapte, şi anume trei libanezi, trei sirieni şi un egiptean”, a anunţat într-o conferinţă de presă la Beirut directorul relaţiilor publice (PR) al armatei libaneze Elias Aad.

Aceste date au fost compilate de către Forţele de securitate internă în coordonare cu Crucea Roşie libaneză, a precizat el.

În total, explozia s-a soldat cu 188 de morţi şi peste 6.500 de răniţi, potrivit ultimului bilanţ, prezentat de către Ministerul libanez al Sănătăţii.

Căutările ”vor contnua până când vom găsi dispăruţii”, a dat asigurări Elias Aad.

Explozia, la 4 august, a fost cauzată de o enormă cantitate de nitrat de amoniu depozitată ”fără măsuri de precauţie” în port, potrivit autorităţilor.

Ea a devastat cartiere întregi în capitala libaneză, a lăsat câteva zeci de mii de oameni fără locuinţă şi a fragilizat şi mai mult o ţară subminată de o criză economică fără precedent şi de pandemia covid-19.

Emmanuel Macron este aşteptat la Beirut la 1 septembrie, a doua vizită de susţinere a poporului libanez.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.