Serviciile de urgenţă din Spania au confirmat un al şaptelea deces după ce un autocar a plonjat de pe un pod într-un râu în ajunul Crăciunului. Luni, salvatorii au recuperat cadavrul unei femei din râul Lerez, în regiunea nord-vestică Galicia, relatează BBC. Accidentul a avut loc sâmbătă, cu puţin înainte de ors locală 21.30 (22.30, ora României), pe un drum naţional, în apropierea orăşelului Cerdedo-Cotobade, în Galicia (nord-vest), situat în apropierea frontierei cu Portugalia. În total, opt-nouă persoane se aflau la bordul autocarului, care asigura o legătură de la Lugo la Vigo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două persoane, inclusiv şoferul, au fost rănite după ce autobuzul care se deplasa de la Lugo la Vigo a căzut de la o înălţime de aproximativ 30 de metri în râul care curge rapid.

Oficialii spun că vremea nefavorabilă ar fi putut provoca accidentul.Echipele de salvare şi-au încheiat iniţial căutările în apropierea satului Pedre, nu departe de capitala regională a Galiciei, Santiago de Compostela, în ziua de Crăciun (duminică), după ce au găsit şase cadavre. Dar au reluat operaţiunea după ce un pasager supravieţuitor a declarat că o prietenă cu care călătorea nu se afla pe lista oficială a victimelor.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Femeia nu a fost dată dispărută deoarece nimeni nu o aştepta, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei Guardia Civil pentru agenţia de presă AFP. Corpul ei a fost reperat de un elicopter în râu luni dimineaţă.Serviciile de urgenţă au fost alertate pentru prima dată despre incident de către un şofer care trecea prin zonă şi care le-a spus că lipseşte o secţiune din bariera de siguranţă a podului.

Doar câteva minute mai târziu, unul dintre supravieţuitori i-a sunat din interiorul autobuzului, care se umplea rapid de apă. Acest lucru a ajutat echipele de salvare să localizeze rapid locul accidentului. Printre cei aflaţi la bord se aflau persoane care tocmai îşi vizitaseră apropiaţii la o închisoare din centrul Galiciei, adaugă AFP, citând presa locală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.