Şapte persoane au murit, iar alte nouă au fost date dispărute într-un incendiu la o fabrică de explozivi, în regiunea rusă Riazan, la aproximativ 200 de kilometri dus de Moscova, au anunţat salvatori, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un incendiu a izbucnit la finalul unui proces tehnologic (...). Şapte persoane au murit, una a fost spitalizată, iar soarta altor nouă persoane rămâne necunoscută”, a anunţat într-un comunicat Ministerul Situaţiilor de Urgenţă.

Incidentul a avut loc în instalaţia Elastik, o societate specializată în producţia de explozivi industriali de uz civil, potrivit site-ului fabricii, dar care dispune, de asemenea, de ”capacităţi de producţie” de muniţie.

Ea este considerată o ”întreprindere strategică” de către Guvernul rus şi aparţine, tot potrivit site-ului întreprinderii, conglomeratului de stat Rostec, din care fac parte numeroase societăţii care furnizează produse industriale sau de înaltă tehnologie sectoarelor civil şi militar.

Incendiul ar fi fost cauzat de o ”încălcare în procesul tehnologic” şi a unor ”norme de securitate”, potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine, citată de agenţia rusă de presă Interfax.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.