Şapte persoane au fost ucise în urma unei explozii la o benzinărie din nord-vestul Irlandei, a anunţat sâmbătă poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia irlandeză a precizat că opt persoane au fost internate în spital, iar ”căutările în vederea găsirii altor victime continuă”.

Explozia a avut loc vineri după-amiază în satul Creeslough. Imaginile arată pagubele produse de explozie în benzinărie, dar şi pe faţada apartamentelor învecinate.

Poliţia, Pompierii, Ambulanţa şi Paza de Coastă, Serviciul de Ambulanţă Aeriană din Irlanda de Nord şi o echipă de specialişti din provincia britanică au ajuns la faţa locului sâmbătă.

Spitalul Universitar Letterkenny, situat la 24 kilometri de benzinărie, a fost plasat în stare de alertă şi a anunţat într-un comunicat că are grijă de ”multipli răniţi”.

Premierul irlandez Michael Martin a afirmat într-un comunicat ”gândurile şi rugăciunile sale (sunt) astăzi cu cei care şi-au pierdut viaţa şi cu cei care au fost răniţi în această explozie devastatoare”.

”Locuitorii insulei vor fi loviţi de acelaşi sentiment de şoc şi devastare totală ca şi locuitorii din Creeslough în urma acestei pierderi tragice de vieţi omeneşti”, a mai spus el, mulţumind membrilor serviciului de urgenţă care au lucrat ”toată noaptea în circumstanţe extrem de traumatizante”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.