Tribunalul din Manhattan a reuşit să aleagă şapte dintre cei 12 cetăţeni însărcinaţi să-l judece pe Donald Trump în procesul istoric care percutează campania fostului şef de stat american în vederea unei întoarceri la Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După terminarea audierii, candidatul Partidului Republican în alegerile prezidenţiale s-a dus la un magazin, în Harlem, să-şi facă campanie pe una dintre temele sale favorite - insecuritatea - şi să denunţe imigraţia.

Primit de către susţinătorii săi, care strigau ”Încă patru ani! Încă patru ani!”, el l-a acuzat pe procurorul Manhattanului, Alvin Bragg, că ”nu face nimic” împotriva criminalităţii şi că-şi iroseşte timpul într-un proces împotriva sa.

”SĂ JUDECE DREPT ŞI IMPARŢIAL”

Începând de luni - pentru prima oară în istoria Statelor Unite - un fost preşedinte, Donald Trump, este judecat într-un dosar de plăţi în vederea cumpărării tăcerii unei foste actriţe porno, Stormy Daniels, cu câteva zile înaintea alegerilor din 2016, în care a obţinut o victorie la limită împotriva candidatei democrate Hillary Clinton.

În instanţă, după audieri, şase juraţi - unii febrili, alţii zâmbind - au fost invitaţi de judecătorul Juan Merchan să se aşeze pe un rând în boxă, după care au depus jurământul, în picioare, cu mâna dreaptă ridicată.

Imediat după aceea a fost selectat un al şaptelea jurat.

Tuturor acestor cetăţeni anonimi, care s-au trezit de pe o zi pe alta în centrul unui dosar istoric, le-a fost scrutată viaţa, mai întâi prin răspunsuri la un chestionar general lung despre profesie, situaţia familială, sursele de informare, centre de interes şi opinia despre Donald Trump.

Ei au fost supuşi apoi unor întrebări şi mai detaliate ale acuzării sau apărării, care au urmărit orice semn de părtinire faţă de inculpat, până la postările pe reţele de socializare.

”Întrebarea nu este dacă cineva este de acord din punct de vedere politic cu clientul dumneavoastră. Întrebarea este dacă-l pot judeca în mod drept şi imparţial”, i-a reamintit judecătorul apărării magnatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.