Un tribunal de la Istanbul a decis să elibereze şapte jurnalişti şi membri ai personalului unui ziar de opoziţie până la proces, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă alţi cinci angajaţi ai ziarului Cumhuriyet - un critic dur al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan - rămân în detenţie, a hotărât instanţa.

Între cei cinci angajaţi Cumhuriyet menţinuţi în arest se află redactorul-şef al publicaţiei şi un cunoscut editorialist în ţară.

Cei 17 inculpaţi sunt acuzaţi că au ajutat organizaţii teroriste, în acest dosar care provoacă îngrijorări cu privire la respectarea drepturilor omului şi independenţa justiţiei în Turcia.

Alţi doi inculpaţi sunt judecaţi în absenţă.

Angajaţii ziarului de opoziţie au fost plasaţi în arest în cadrul unei epurări fără precedent, în urma tentativei de lovitură de stat de anul trecut, care a condus la încarcerarea a peste 50.000 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.