Ministrul italian de Interne Matteo Salvini l-a îndemnat pe actorul Richard Gere, care a venit vineri să susţină migranţii prezenţi la bordul Open Arms, la bordul căreia se află 121 de migranţi, să-i ducă pe aceştia la Hollywood, în vilele sale, informează presa italiană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am văzut că generosul milionar îşi anunţă îngrijorarea pentru migranţii Open Arms. Îi mulţumim: Ar putea să-i ducă la Hollywood, cu avionul său privat, şi să-i găzduiască în vilele lui. Mulţumim Richard”, a spus Salvini.

Actorul american Richard Gere, care a venit vineri să susţină migranţii prezenţi la bordul Open Arms, o navă blocată de o săptămână în largul Insulei italiene Lampedusa, a cerut, sâmbătă, să se oprească "diabolizarea" migranţilor.

"Majoritatea oamenilor vorbesc de migranţi, dar pentru mine sunt refugiaţi. Sunt 121 de poveşti diferite, oameni extraordinari, puternici, care au trecut prin orori inimaginabile, prin infern, torturi, violuri, închisoare", a spus Richard Gere, care susţine că acţiunea lui nu are nimic de-a face cu politica, ci doar cu ajutorarea oamenilor aflaţi la ananghie.

Malta a anunţat, sâmbătă, că este dispusă să primească 39 de migranţi salvaţi noaptea trecută de nava Open Arms a ONG-ului spaniol Proactiva, însă nu şi pe cei 121 de refugiaţi prezenţi la bordul vasului de nouă zile. ONG-ul refuză această variantă, dorind ca toţi migranţii să poată debarca în Malta.

Guvernul maltez a precizat, într-un comunicat, că a propus transferul celor 39 de migranţi la bordul unei nave a forţelor militare şi aducerea lor pe pământ maltez, deoarece refugiaţii au fost salvaţi într-o zonă aflată sub responsabilitatea Maltei şi coordonată de Centrul de salvare RCC.

“Însă Open Arms refuză această soluţie şi insistă ca Malta să îi primească pe ceilalţi 121 de migranţi salvaţi într-o zonă de care nu este responsabilă nici Malta şi nici autoritatea de coordonare competentă”, se menţionează în comunicat.

Open Arms a criticat atitudinea Maltei printr-un mesaj postat pe Twitter: “După operaţiunea de salvare din urmă cu câteva ore, Malta acceptă să preia doar 39 de persoane. Refuză să preia şi celelalte 121 de persoane care sunt de nouă zile la bord. Această reacţie a generat o serie de probleme de siguranţă la bord”.

Fondatorul Proactiva, Oscar Camps, a susţinut o conferinţă de presă la Lampedusa împreună cu actorul Richard Gere, care a mers vineri să îi susţină pe migranţii prezenţi la bordul Open Arms, navă blocată de o săptămână în largul insulei italiene Lampedusa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.