Salvatorii norvegieni caută în continuare, folosind şi drone şi câini, zece persoane dispărute în urma alunecării de teren de miercuri, de la Gjerdrum, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alţi zece oameni au fost răniţi, dintre care unul este în stare critică.

Condiţiile de căutare sunt dificile, pământul fiind în continuare prea instabil pentru ca salvatorii să meargă pe el şi temperatura fiind de -1°C la ora 06.00 GMT.

Marginile craterului creat se surpă în continuare, au precizat autorităţile, cerându-le oamenilor să nu se apropie de zona afectată. Au fost evacuaţi aproximativ 1.000 de localnici.

Noaptea, poliţia a folosit drone cu senzori de temperatură în căutare de supravieţuitori. De asemenea, din elicoptere s-au coborât câini salvatori, militari şi poliţişti pe unele structuri considerate suficient de stabile. Noaptea a fost salvat un câine dalmaţian.

Joi, Roger Pettersen, care conduce operaţiunile de salvare, le-a cerut localnicilor să nu folosească focuri de artificii pentru a sărbători trecerea în noul an, pentru ca acestea să nu perturbe activitatea elicopterelor şi dronelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.