Oficialii internaţionali şi jurnaliştii au fost consternaţi să găsească ”salata rusească” în meniurile unuia dintre restaurantele locale din Madrid la care au servit masa în contextul summitului NATO. Cu toate acestea, felul de mâncare s-a epuizat în doar câteva ore, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salata rusească, compusă dintr-un amestec de mazăre, cartofi, morcovi şi maioneză, este un fel de mâncare principal în meniurile restaurantelor spaniole, însă în contextul unui summit la care Rusia a fost catalogată drept o ”ameninţare” pentru securitatea aliaţilor în urma invaziei sale în Ucraina, prezenţa salatei în meniu a provocat consternare.

”Salata rusească la un summit NATO? Sunt puţin surprins de această alegere a felului de mâncare”, a declarat jurnalistul Iñaki López pentru publicaţia spaniolă La Sexta.

Cu toate acestea, conţinutul atrăgător de carbohidraţi pare că primează numelui salatei. Astfel, clienţii restaurantului au epuizat în doar câteva ore felul de mâncare.

Mai multă atenţie diplomatică a fost oferită meniului miniştrilor Apărării şi de Externe în vizită la un banchet la Palatul Baroc Santa Cruz din centrul Madridului, marţi seara.

Jose Andres, bucătarul spaniol din serialul Netflix Chef’s Table, care a coordonat masa, a servit tapa clasică, dar a adăugat ”găluşte cu roşii” şi a redenumit-o ”salata ucraineană”, după cum a procedat şi în restaurantele pe care le deţine din Spania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.