Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comandourilor jihadiste ce au comis atentatele de la 13 noiembrie 2015, a justificat atacurile jihadiste în cea de a şaptea audiere de către un judecător antiterorist, joi, dezvăluie vineri postul RTL, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul-cheie în atentatele de la 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi la Paris şi Saint-Denis, a început prin a-şi confirma dorinţa de a nu avea avocat, apoi a declarat că i ”(se încredinţează) lui Allah”, potrivit RTL.

”Noi nu vă atacăm pentru că mâncaţi porc, beţi vin sau ascultaţi muzică, ci musulmanii se apără de cei care-i atacă”, a continuat el.

În fine, el s-a adresat victimelor. ”Lăsaţi-vă furia de o parte şi gândiţi câteva clipe. Voi nu suferiţi decât din cauza greşelilor conducătorilor voştri”, le-a transmis el.

Salah Abdeslam a rămas aproximativ o oră în cabinetul judecătorului, joi, la o săptămână după ce a fost spitalizat din cauza unei apendicite.

Arestat pe 18 martie 2016 în comuna Molenbeek, la Bruxelles, după patru luni de fugă, el a fost inculpat la Paris pe 27 aprilie 2018 în legătură cu asasinate teroriste.

Însă judecătorii s-au confruntat, de atunci, cu refuzul său de a răsupnde la întrebări.

Complet tăcut în cursul celui de-al cincilea interogatoriu, în noiembrie 2017, Salah Abdeslam a luat până la urmă cuvântul o singură dată în faţa lor, pe 9 martie, pentru a disculpa un suspect, în cursul unei confruntări.

Înainte de a face din tăcere strategia sa judiciară, Salah Abdeslam a vorbit o singură dată, după ce a fost arestat, când le-a spus anchetatorilor belgieni că a ”renunţat” să se detoneze pe 13 noiembrie şi a încercat să-şi minimizeze rolul în cadrul celulei jihadiste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.