Şaizeci şi cinci de poliţişti au fost răniţi la o manifestaţie propalestiniană care a degenerat, în noaptea de miercuri spre joi, la Berlin, în contextul în care autorităţile germane sunt îngrijorate de o multiplicare a acestui tip de manifestaţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membri ai forţelor de ordine ”au fost răniţi cu pietre, lichide inflamente şi în acte de rebeliune”, anunţă joi pe X Poliţia din Berlin.

În total ”65 de poliţişti au fost răniţi”, iar ”174 de persoane au fost arestate, dintre care 65 sunt anchetate penal” în urma adunării, declară poliţia AFP.

Persoane ”neimplicate”, darşi persoane care ”opuneau rezistenţă” forţelor de ordine au fost rănite, anunţă poliţia, care nu prezintă un bilanţ în acest sens.

Această manifestaţie a început miercuri seara, în cartierul popular Neukölln, unde locuieşte o importantă comunitate de persoane originare din ţări arabe.

După ce poliţia le-a cerut manifestanţilor să se disperseze, ”pubele şi obstacole au fost depuse pe drum” şi ”s-a aruncat cu pietre şi dispozitive pirotehnice în forţele de ordine”, au anunţat autorităţile, care au răsouns cu tunuri cu apă.

În urma unei intensificări a violenţelor în Orientul Apropiat, numeroase manifestaţii - pătate de incidente - au fost organizate în mari oraşe germane în susţinerea palestinienilor.

O sinagogă a fost vizată, în noaptea de marţi spre miercuri, cu cocteil Molotov, la Berlin, fărăsă provoace pagube sau victime.

Cancelarul german Olaf Scholz a ordonat joi dimineaţa autorităţilor să împiedice manifestaţi care ameninţă să degenereze în adunări antisemite.

”Antisemitismul nu are ce căuta în Germania (...). Trebuie aplicate regulile, autortităţile nu trebuie să autorizeze adunări la care ameninţă să comită delicte sau cu privire la care există temeri că se urlă sloganuri antisemite, se glorifică moarte unor oameni (...). Trebuie să fim fermi”, a îndemnat Olaf Scholz în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.