Premierul libanez desemnat Saad Hariri a anunţat miercuri că i-a prezentat preşedintelui Michel Aoun olistă de miniştri în vederea formăriiunui Guvern şi şi-a exprimat speranţa să obţină un răspuns joi, pentru a pune capăt unei crize politice de peste nouă luni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este momentul adevărului”, apreciază Saad Hariri, care a mai fost în trecut şef al Guvernului libanez.

Libanul nu are un guvern după ce ultimul executiv a demisionat, la câteva săptămâni după explozia de la 4 august 2020, soldată cu sute de morţi, care a devastat capitala libaneză.

Această criză politică a amplificat o criză financiară care afectează Libanul dur, pe care Banca Mondială (BM) a prezentat-o drept cea mai gravă ”depresiune” din istoria modernă.

”După mine, acest Guvern este capabil să salveze ţara şi să evite o prăbuşire”, a declarat Saad Hariri, însărcinat în octombrie să formeze un guvern, dar care s-a confruntat cu dificultăţi grave în alcătuirea unui cabinet de uniune naţională, din cauza amplorii acestei triple crize politice, economice şi sociale.

Franţa cere de luni de zile formatea unui nou guvern libanez şi implementarea unor reforme ca o condiţie în vederea deblocării unor ajutoare în valoare de miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.