Prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, anunţă că Olanda a decis să acorde un nou sprijin Ucrainei, trimiţând capacităţi suplimentare de apărare aeriană. Decizia a fost luată în urma atacurilor Rusiei asupra unor ţinte civile din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Odată cu invazia Rusiei în Ucraina, toată lumea a aflat că apărarea noastră comună este mai importantă ca niciodată. NATO lucrează deja de mai mult timp la Flancul de Est, iar desfăşurarea militarilor din mai multe ţări în acest Grup de luptă NATO arată că suntem hotărâţi să apărăm teritoriul popoarelor noastre. (....) Noi colaborăm pentru o Europă paşnică şi sigură. Trebuie să sprijinim Ucraina cu toate mijloacele posibile: financiare, militare, umanitare. Atacurile recente la ţintele civile din Ucraina reprezintă o escaladare gravă şi arată cât de necesar este sprijinul acesta. De aceea Olanda a decis astăzi să trimită capacitate suplimentare de apărare aeriană Ucrainei, care să ajute la apărarea împotriva Rusiei”, a declarat Mark Rutte, miercuri, la Cincu.
 
El a subliniat că ţările NATO „nu cedează agresiunii, nu cedează tiraniilor”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.