Vladimir Putin îi îndeamnă pe ruşi ”să rămână acasă” şi să nu subestimeze ameninţarea noului coronavirus, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de la Kremlin sublinia până de curând că situaţia era ”sub control”, însă el consideră acum că este ”obiectiv imposibil” ca noul coronavirus să fie ţinut în afara Rusiei.

”Mă adresez tuturor cetăţenilor ţării noastre. Să nu ne încercăm norocul. Nu vă gândiţi «ah, asta nu mă va atinge». Toată lumea poate fi lovită. Ceea ce se întâmplă azi în multe ţări occidentale, în Europa, în Statele Unite, ni se poate întâmpla şi nouă foarte rapid”, a avertiazat el miercuri într-o alocuţiune..

Putin a spus că este vorba despre ”frânarea rapidităţii” contaminărilor cu noul cronavirus în Rusia şi a decretat, în acest sens, încetraea activităţii săptămâna viitoare.

El a amânat sine die un vot popular asupra reformei constituţionale, prevăzut iniţial la 22 aprilie. O nouă dată a consultării urmează să fie hotărâtă în funcţie de evoluţia situaţiei, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.