Ruşii ”controlează în întregime” satul Toşkivka, situat pe linia frontului, în Donbas (est), la câţiva kilometri de Sievierodoneţk şi Lîsîceansk, unde au loc confruntări armate crâncene, anunţă marţi autorităţile locale ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit informaţiilor noastre, ruşii controlează în întregime Toşkivka”, anunţă la televiziunea ucraineană şeful districtului Sivierodoneţk, Roman Vlasenko.

”Presiunea persistă” pe linia frontului, unde ”Bătălia Donbasului este în toi”, subliniază el.

”Întreaga regiune Lugansk este de-acum epicentrul confruntării între armatele ucraineană şi rusă”, declară el.

Această regiune se află aproape în întregime sub controlul forţelor Moscovei.

Numai un buzunar de rezistenţă ucraineană în jurul Lîsîceanskului şi Sievierodoneţkului nu se află încă sub controlul armatei ruse.

”Bombardamente grele” sunt în continuare în curs în regiune, dar şi ”lupte de stradă”, la Sievierodoneţk, unde ”militari ucraineni controlează (în continuare) clădiri” în oraş ”şi stae din jur”, precizează marţi Roman Vlasenko.

”Confruntări armate fac ravagii în zona industrială” a Sievierodoneţkului, unde se află uzina chimică Azot, în care s-au refugiat peste 500 de persoane, potrivit autorităţilor regionale.

Potrivit lui Roman Vlasenko, ruşii ”au încercat să străpungă linia apărării ucrainene între Dolîna şi Hirske”, două oraşe care se află la aproximativ 100 de kilometri distanţă, ”însă au fost opriţi”, anunţă el în acest interviu la televiziune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.