Rusia intenţionează să construiască în 2019 o nouă staţie de radar de alertă avansată în Crimeea, dezvăluie joi o sursă apropiată serviciilor de securitate FSB în această peninsulă ucraineană anexată de Moscova, citată de agenţia rusă de presă Interfax, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţarea construirii acestei noi instalaţii militare are loc după un incident naval armat în care forţe ruse au imobilizat, duminică, trei nave militare ucrainene, în largul Crimeei, şi au luat prozonieri marinarii de la bord.

Noua staţie radar, în măsură să detecteze rachete balistice şi rachete de croazieră, urmează să fie construită în apropiere de oraşul portuar Sevastopol, unde se află sediul Flotei ruse la Marea Neagră, potrivit sursei citate de Interfax.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, la rândul său, miercuri, că urmează să desfăşoare noi rachete de tip S-400 în Crimeea până la sfârşitul anului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.