Rusia nu va desfăşura exerciţii navale în apele internaţionale din Marea Irlandei, săptămâna viitoare, în urma unei solicitări din partea guvernului irlandez de a reloca manevrele, a declarat sâmbătă ambasadorul rus în Irlanda, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Irlanda a fost informată săptămâna trecută că exerciţiile vor avea loc la 240 de kilometri de coasta de sud-vest, în zona sa economică exclusivă, dar nu în apele sale teritoriale, ceea ce înseamnă că au fost permise de dreptul internaţional.

Ministrul irlandez de Externe Simon Coveney a spus că planurile nu sunt binevenite, mai ales într-un moment în care Statele Unite şi alţi aliaţi occidentali se tem că Rusia ar putea să se pregătească să invadeze Ucraina după ce a desfăşurat peste 100.000 de militari în apropierea graniţelor sale.

Rusia, care neagă că plănuieşte vreo invazie a vecinului său, a decis să mute exerciţiile navale ca un ”gest de bunăvoinţă” faţă de grupurile de pescuit din Dublin şi irlandeze, a declarat ambasadorul Iuri Filatov într-un comunicat.

Coveney a spus pe Twitter că a salutat răspunsul.

Unii pescari irlandezi au spus că plănuiau să pescuiască în zona din apropierea locului unde urmau să aibă loc exerciţiile militare ruseşti, în semn de protest.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.