Un avion aparţinând armatei ruse, încărcat cu material medical şi măşti de protecţie, a decolat miercuri de la o bază de lângă Moscova către Statele Unite, potrivit televiziunii publice Rossiya 24, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o discuţie la telefon cu Donald Trump, Vladimir Putin a propus luni să ofere un ajutor medical Statelor Unite, unde epidemia noului coronavirus s-a soldat cu peste 4.000 de morţi.

”Trump a acceptat acest ajutor umanitar cu recunoştinţă”, a dat asigurări marţi seara Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Locatarul Casei Albe şi-a exprimat satisfacţia faţă de acest lucru, în pofida rezervelor unora dintre criticii săi, care-l bănuiesc pe omologul său de la Kremlin de faptul că încearcă să exploateze politic criza sanitară.

”Este important să subliniem că oferind un ajutor colegilor săi americani, preşedintele (rus Vladimir Putin) presupune că atunci când fabricanţii americani de echipamente şi de material medical îşi vor fi crescut producţia vor face la fel dacă este necesar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Moscova a trimis ajutoare şi Italiei, cea mai afectată ţară de noul coronavirus.

În Rusia, bilanţul oficial al covid-19 - întâmpinat cu îndoială în mediul medical - este de 2.337 de contaminări şi 17 decese.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.