Rusia urmează să livreze ”în curând” 27 de tone de ajutoare umanitare, prin Egipt, civililor din Fâşia Gaza - o enclavă palestiniană asediată după ce gruparea islamistă palestiniană Hamas a comis un atac sângeros în Israel, anunţă joi Ministerul rus al Situaţiilor de urgenţă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un avion special (...) a decolat de pe Aeroportul Ramenskoie, în apropiere de Moscova, către Aeroportul El-Arich, în Egipt, Ajutorul umanitar rus va fi predat reprezentanţilor Semilunei Roşii egiptene pentru a fi trimis în Fâşia Gaza”, anunţă, citat într-un comunicat, adjunctul ministrului  Situaţiilor de Urgenţă Ilia Denissov.

El nu precizează când a plecat avionul.

”Populaţia va primi făină, zahăr, orez şi paste”, a anunţat el.

Preşedinţii Statelor Unite Joe Biden şi Egiptului Abdel Fattah el-Sisi au anunţat miercuri că ajutor internaţional poate ajunge în Fâşia Gaza, unde se desfăşoară o catastrofă umanitară, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Joe Biden, care a efectuat miercuri o vizită în Israel, la Tel Aviv, a obţinut ca preşedintele egiptean ”să lase până la 20 de TIR-uri să traverseze” pasajul Rafah, singurul care nu este controlat de către Israel.

Acest ajutor poate ajunge în Fâşia Gaza abia vineri, din cauza unor lucrări la drum - distrus de Israel în bombardamente.

Rusia nu precizează  când va filivrat ajutorul său în Fâşia Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.