Rusia şi-a transferat forţele la Bahmut pentru a înlocui luptătorii din grupul Wagner, a declarat luni, în cadrul unui interviu acordat presei ucrainene, Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al Grupării de Est a Forţelor Armate Ucrainene, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Da, [Rusia] îşi roteşte în prezent unităţile [în Bahmut] - în primul rând având în vedere pierderile semnificative suferite de Grupul Wagner. Ei sunt forţaţi să o facă, nu din alt motiv", a declarat Cherevatyi.

"Unităţi ale forţelor aeropurtate şi unităţi de infanterie motorizată de intră [în Bahmut]. Ştim ce unităţi sunt; le cunoaştem comandanţii şi capacităţile de luptă". Cherevatyi a precizat că "toate aceste unităţi ruseşti participă la ostilităţi din 24 februarie 2022 şi au suferit pierderi semnificative".

El a mai spus că Rusia a folosit "soldaţi recent mobilizaţi" pentru a reface aceste unităţi. În ultimele zile, "dinamica confruntărilor de luptă în direcţia Bahmut a fost aproximativ aceeaşi", a declarat Cherevatyi. Comentariile lui Cherevatyi au fost preluate de ministrul adjunct al apărării ucrainean Hanna Maliar, care a declarat că ruşii "înlocuiesc trupele de la Wagner cu unităţi regulate şi încearcă să stabilizeze apărarea în această zonă".

Duminică, şeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că predarea poziţiilor luptătorilor săi din Bakhmut către unităţile armatei ruse s-ar putea prelungi până la 5 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.