Kremlinul a comunicat luni că afirmaţiile britanicilor conform cărora inspectorii Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) nu au fost lăsaţi să intre în Douma nu au nicio bază în realitate şi a adăugat că Rusia a susţinut mereu o investigaţie privind atacul cu arme chimice, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Delegaţia britanică din cadrul OPCW a susţinut că Rusia şi Siria nu au permis până acum inspectorilor să intre în zona atacului.

„Am cerut o investigaţie obiectivă. Acest lucru s-a întâmplat chiar la început, când abia apăruseră informaţii privind atacul. Astfel, aceste acuzaţii nu au nicio bază”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

El a adăugat şi că raidurile aeriene coordonate de aliaţi în Siria reprezintă „cea mai recentă încălcare a dreptului internaţional” şi o agresiune.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.