Rusia a afirmat că a distrus, miercuri seară, mai multe drone aeriene ucrainene în regiunile de frontieră vestice Briansk şi Belgorod, fără a raporta deocamdată victime, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În patru declaraţii separate, Ministerul rus al Apărării a precizat pe Telegram că şase drone au fost doborâte miercuri între orele locale 22:00 (19:00 GMT) şi 00:45 ora locală (21:45 GMT miercuri) deasupra teritoriului regiunii vestice Briansk, la graniţa cu Ucraina.

Guvernatorul local Alexandr Bogomaz a transmis de asemenea pe Telegram că acelaşi număr de aparate au fost distruse deasupra districtelor Ounetchski, Braşovski, Starodoubski şi Karatchevksi, acesta din urmă fiind foarte aproape de oraşul Briansk.

Nu s-au înregistrat victime sau pagube, potrivit lui Bogomaz.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunţat că o altă dronă ucraineană a fost doborâtă miercuri, la ora locală 21:30 (18:30 GMT), deasupra regiunii Belgorod, care se învecinează la sud cu regiunea ucraineană Harkov.

Guvernatorul Viaceslav Gladkov a declarat că aparatul a fost interceptat deasupra satului Tulianka, la câteva zeci de kilometri de Ucraina.

Ofensivele dronelor ucrainene împotriva unor localităţi ruseşti, fie că se află în regiuni apropiate de Ucraina, Crimeea anexată sau capitala Moscova, s-au înmulţit în ultimele luni, pe fondul unei contraofensive a Kievului începută la începutul lunii iunie. 

Rusia declarase că a distrus două drone aeriene ucrainene luni în regiunea Belgorod, apoi trei ambarcaţiuni navale miercuri în Marea Neagră, după un prim atac lansat dimineaţa asupra unui şantier naval rusesc din Sevastopol, în Crimeea anexată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.