Ministerul rus al Apărării a afirmat că o fortăreaţă ucraineană a fost distrusă de un tanc controlat de la distanţă, încărcat cu o cantitate uriaşă de explozibil, în ceea ce pare a fi o nouă tactică pe câmpul de luptă, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe canalul său Telegram în weekend, ministerul a afirmat că "aproximativ 3,5 tone de TNT şi 5 bombe FAB-100" au fost ambalate în tanc. Bombele FAB-100 transportă în mod normal o încărcătură utilă de 100 de kilograme (220 de lire). Într-o înregistrare video partajată de minister sâmbătă, un comandant de tanc rus, cu indicativul "Bernaul", a declarat că a fost însărcinat cu instalarea tancului şi executarea atacului.

"La aproximativ 300 de metri (984 de picioare) de inamic, operatorul tancului a pus vehiculul pe gaz manual, îndreptându-l [în direcţia] inamicului. A sărit din el şi s-a dus în spate. Eu am rămas în spate pentru a observa, iar după ce vehiculul s-a apropiat de poziţiile inamicului, l-am detonat prin control radio", a declarat comandantul.

"Explozia a fost foarte serioasă, au fost mulţi explozibili... ca urmare, conform datelor de interceptare radio, inamicul a suferit pierderi semnificative", a adăugat el.

O înregistrare video realizată cu drona arată tancul staţionând după ce aparent a lovit o mină în apropierea liniilor ucrainene. Se produce apoi o explozie uriaşă, dar nu este clar de ce. Cu o clipă înainte ca tancul să explodeze, pare să fie o străfulgerare venită dinspre poziţiile ucrainene, ceea ce ar putea fi o încercare de a distruge tancul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.