Rusia şi-a rechemat, miercuri, ambasadorul din Statele Unite la Moscova, pentru consultări privind viitorul relaţiilor ruso-americane, după ce preşedintele Joe Biden a spus că Vladimir Putin ”va plăti un preţ” pentru amestecul în alegerile prezidenţiale din SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden a făcut aceste comentarii în urma unui raport al serviciilor americane de informaţii care susţine acuzaţiile că Putin se află în spatele interferenţei Rusiei în alegerile din Statele Unite, o acuzaţie despre care Rusia afirmă că este lipsită de fundament.

Ministerul rus de Externe a anunţat într-un comunicat că l-a rechemat pe ambasador, Anatoli Antonov, la Moscova, pentru a discuta despre viitorul relaţiilor Rusiei cu Statele Unite.

Măsura are rolul să asigure că legâturile bilaterale dintre cele două ţări nu se degradează în mod ireparabil.

”Principalul obiectiv pentru noi este să stabilim modalităţi prin care relaţiile ruso-americane dificile, pe care Washingtonul le-a dus într-o fundătură în ultimii ani, ar putea fi rectificate. Suntem interesaţi de prevenirea degradării ireversibile a acestora, dacă americanii recunosc riscurile implicate”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.