Rusia se apropie de semnarea unui contract cu Turcia cu privire la livrarea unor sisteme de apărare antiaeriană de ultima generaţie de tip S-400, a anunţat sâmbătă conglomeratul de stat Rostec, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Moscova şi Ankara aproape au terminat negocierile cu privire la detaliile tehnice ale contractului referitor la S-400”, a declarat CEO-ul Rostec Serghei Cermezov, citat într-un comunicat.

Miniştrii finanţelor celor două ţări discută de-acum ”posibilitatea furnizării către Ankara a unui împrumut în vederea achiziţionării” sistemor S-400, potrivit aceleiaşi surse.

Cermezov a refuzat să ofere detalii suplimentare despre această livrare ”atât timp cât contractul nu este semnat”.

Această vânzare de sisteme de apărare antiaeriene ruse ultimul răcnet către o ţară membră NATO va simboliza o nouă etapă în spectaculoasa reconciliere dintre Moscova şi Ankara, care au traversat, timp de un an, o gravă criză.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri ridicarea majorităţii sancţiunilor impuse de Moscova Ankarei după distrugerea de către aviaţia turcă a unui bombardier rus în spaţiul aerian, la frontiera turco-siriană, în 2015.

În urma acestui incident, Rusia a instalat sisteme de tip S-400 pentru ca să-şi protejeze avioanele în Siria, unde este implicată într-o campanie în susţinerea forţelor lui Bashar al-Assad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.