Creştinii ordodocşi ruşi au sărbătorit aproape ca de obicei Crăciunul pe stil vechi, în timpul pandemiei, purtând măşti, respectând distanţarea socială şi rugându-se la slujbe în biserici şi catedrale în întreaga ţară, iar Vladimir Putin, care nu a fost încă vaccinat împotriva covid-19, s-a dus la o mică biserică din regiunea Novgorod fără să poarte o mască de protecţie, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autorităţile, care au urmărit situaţia covid-19, au observat că biserica nu este o zonă roşie. Că totul este respectat aici, mai bine decât în transportul public sau în magazine. Distanţarea socială este respectată, oamenii poartă mască”, declară protopopul Vladimir Vigilianski, rectorul Bisericii Sfintei Martire Tatiana.

Această capelă, situată la câţiva paşi de Kremlin, era plină de credincioşi, iar marcaje amplasate pe podea indică locul în care să se stea în vederea respectării distanţei siguranţei sanitare.

Un credincios, Daliil Sidorov, apreciază că ”ameninţarea de a fi contaminat nueste mai mare decât în orice magazin. Ne amintim încă de Paşti, când Bisericile au fost închise şi a fost o adevărată provocare pentru noi”.

”Vii şi te simţi ca şi cum ai fi protejat, aici. Sperăm ca puterile celeste să ne apere”, declară Elena, o pensionară.

Conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse i-a îndemnat, cu toate acestea, pe credincioşii în vârstă şi pe cei mai fragili să rămână acasă şi să urmăreascăslujba de Crăciun la televizor.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse i-a îndemnat pe enoriaşi să respecte toate măsurile sanitare de precauţie şi i-a comparat pe cei care nu cred în pandemia covid-19 cu cei care nu cred în Dumnezeu, potrivit corespondentei Euronews la Moscova, Galina Polonskaia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.