Intrarea navei britanice în ceea ce Moscova consideră a fi apele teritoriale ruseşti din apropierea Crimeii, luna trecută, este tipul de provocare care necesită un răspuns mai dur, a afirmat duminică Kremlinul, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia, care a tras focuri de avertizare şi a lansatt bombe în direcţia navei de război, pentru a o alunga din apele Mării Negre de pe coasta Crimeei, ar fi putut scufunda nava de război.

Moscova a contestat dreptul navei HMS de a trece prin apele din apropierea Crimeei, în timp ce Londra a afirmat că are tot dreptul să facă.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, dar cea mai mare parte a lumii încă o recunoaşte ca parte a Ucrainei.

Secretarul de presă al preşedintelui Putin, Dmitr Sergheievici Peskov, a declarat duminică, la televiziunea de stat, că incidentul este ”o provocare bine planificată” şi că reacţia lui Putin a arătat clar că orice repetare va provoca o răspuns.

"Este evident că reacţia va fi, desigur, dură", a spus Peskov. El a reiterat acuzaţia făcută de preşedintele Putin, că Washingtonul şi Londra au planificat împreună episodul.

"Cred că, bineînţeles, agenţiile noastre de informaţii ştiu cine a luat această decizie. Dar, desigur, cred că esenţa unor astfel de operaţiuni este planificată de aceiaşi tovarăşi superiori - cei de peste ocean", a spus Peskov.

Tensiunile sunt în creştere, deoarece Ucraina şi ţările NATO organizează exerciţii militare în Marea Neagră, monitorizate de flota rusă a Mării Negre.

Peskov a spus că Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord este un element destabilizator care a dus la confruntare, dar că Rusia rămâne deschisă dialogului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.